Uusimmat kuvat

Uutiset

19.1.2022PÄIVITYKSIÄLue lisää »19.1.2022Uusi uutinen on uutisten päivitys :)Lue lisää »6.2.2020päivityksiä 6.2.2020Lue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:410776 kpl

EES Tanska 2013

Torstai 12.9.2013 klo 14.20


Tanskassa järjestettiin Euro Schapendoes Show 2013 tänä vuonna. Näytelmän lisäksi lajeina olivat toko, agility ja rally-toko. Tämän vuoksi meitä lähti suomesta joukko harrastajia kisaamaan. Pelkän näytelmän vuoksi ei olisi kyllä tullut lähdettyä.

Osallistuimme kaikkiin lajeihin.

TOKO kisa oli perjantaina ja suomalaisia oli ilmottautunut kaikkiin luokkiin. Haasteelliseksi homman teki se että luokat, Eliteä lukuunottamatta, olivat erilaisia kuin täällä Suomessa. Pienellä reenimäärällä yritimme sitten luovia homman englanniksi :)  Osalla meistä ei ollut selvää miten kaikki liikkeet menivät kun kehään mentiin mutta hyvällä huumorilla pärjäsimme sitten vallan mainiosti ja ennen kaikkea HAUSKAA oli :)

Elite ( EVL ) aloitti.

Vitin, Puuparran Ruusa, kanssa olimme elämämme toisissa EVL:n kisassa ja englanniksi :) Kaikki muun piti olla suht selvää, mutta tuo seuruu oli kysymysmerkkiä, varsinkin kun liikkurin kielitaito oli samaa luokkaa kun minunkin :)

Reenimäärään nähden homma meni odotusten mukaisesti, meillä kun oli monta liikettä jotka eivät reeneissä onnistuneet. Hiukan myös pakkaa sekoitti se että liikkuri ei tiennyt esim. z-käännösten käskytystä, ohjattu liikkuroitiin erilaisesti kuin suomessa yms. Mutta yhtä kaikki kaikki olivat tosi mukavia ja Vitin kanssa saatiin hyvä reeni-luettelo:)

Vitti voitti luokan ( pisteillä ei kyllä juhlittu :)  ja saatiin 1.pokaali, joka jää tuohon lipaston päälle REENI- MOTIVAATION LISÄÄMISEKSI :)

LP 3 ( suom. voittaja )

Sohvi, Puuparran Milli, oli ilmoitettu tähän luokkaan ja Sohvi aloittikin luokan mutta Kati joutui keskeyttämään koska Sohvi oli saanut jostain allergisen reaktion ja kutina oli aivan mahdotonta. Onneksi hommasta selvittiin kyytableteilla ja Sohvin olo helpottui niillä varsin nopeaan.

LP2

Oikku, Puuparran Max, oli ilmottautunut tähän luokkaan. Hienosti Ninni ja Oikku tokoilivat vaikka Ninni ei tiennyt kaikkien liikkeiden oikeaa suoritus tapaa ja esim. ruutu meni tästä syystä nollille. Mutta Oikku teki, tapansa mukaan, kaiken täydellä sydämmellä ja sai päivän ehdottomasti suurimmat aploodit ja hymyn meidän kaikkien huulille :) Päivän hyväntuulisimmat tokot ehdottomasti.

Oikku sijoittui 3:ksi.

LP1

Tässä alokasluokassa meitä oli sitten enemmän ja se oli kisojen suurin luokka. Meidän, Puupartojen lisäksi, luokassa kisasi Katariina kera kahden koiran.Kaikkia koiria en tästä luokasta nähnyt koska kisat järjestettiin kahdella kentällä samaan aikaan ja olin Koppiksen kanssa itse luokassa kisaamassa. Mutta pätkiä näin lähes kaikkien suorituksista ja hienolta näytti :)

Koppis, Puuparran Saara, tottisteli  ihan kevollisesti, ensinmäisissä toko-kisoissaan, minusta huolimatta. Remmissä seuraaminen on kyllä Koppiksen mielestä sunnuntai-kävelyä ja se ei pisteistä huolimatta ollut kyllä hyvää.Lisäksi minä sössin, taas kerran, nuo käännökset :( Mutta Koppis paikkaili sitten minun mokiani ja saimme tehtyä ykköstuloksen. Tunnarikin onnistui, paitsi luovutuksen osalta, ja Koppis toi OMAN :)

Koppalainen voitti luokan ykköstuloksella ja sai KISOJEN PARAS TOKO-KOIRA - POKAALIN

Puuparran Sissi & Ninni 5.sij

Lumikuono Basajaun & Katariina 7.sij.

Puuparran Santeri & Erja 9.sij

Puuparran Salli & Kati 10 sij.

Buffing Pelleas & Katariina 13 sij. 


Oli kyllä mekoisen haastavat toko-olosuhteet:

Koirat, ihmiset ja teltat olivat ihan kehänauhoissa kiinni joten meteliä ja liikettä yms.riitti.

Aurinko porotti täydeltä taivaalta ja tuskan hien lisäksi virtasi myös normi hiki.

Ja tokoilu englanniksi ei asiaa ainakaan helpottanut.

Mutta hienosti selvisimme koko porukka. Ja uskon että meillä kaikilla oli oikeen mahtava toko-päivä varsinkin kun saatiin tuo Sohvin olotila parannettua.

Lauantaina oli vuorossa näytelmät:

Tuloksia en tiedä muuta kuin omien kasvattien koska lähdimme `nostelemaan`heti omat kehät olivat ohi. Viikonlopun tylsin päivä, ehdottomasti. Mutta Kati pelasti päivän kokkaamalla meille aivan sikahyvää ruokaa :)

En kyllä ymmärrä mistä ihmeestä sitä sais taiottua itselleen jonkinlaista intoa noihin näytelmiin. Mitä enemmän harrastaa muita lajeja sitä tylsemmiltä näytelmät tuntuvat. Ja kun ihmiset vielä ovat niin tosissaan niiden kanssa....huh,huh,

Meidän jengin ( Puuparran) tytöt saivat ERI:n ja pojat EH:n.

Sunnuntaina olivat vuorossa sitten AGIT:

Neljä rataa kaikille ja niiden tulosten perusteella sitten päästiin FINAALI-RADALLE.

Radat olivat aivan sika-helppoja ja siksi hieman haasteellisia nopeille koirille. Ohjaustekniikoita ei juuri kaivattu, mentiin vaan esteiltä esteille. Vähän olin pettynyt pieneen osallistujamäärään :( Olisin mieluusti nähnyt enemmän koiria.

Olen TODELLA YLPEÄ omista kasvateistani: todella vauhdikkaita ratoja, hyvällä ohjauksella.Mutta kuten kaikki, lajia harrastavat tietävät, se on niin pienestä kiinni nopean koiran kanssa :)

Finaali radalle suomalaisista selviytyivät:

Ninni & Puuparran sissi, Välkky

Kati & Puuparran Milli, Sohvi

Kati & Puuprran Salli, Seela

Minä & Puuparran Saara, Koppalainen


Koppalainen teki puhtaan finaali-radan ja sijoittui kolmanneksi :) 

Erityismaininnan ansaitsee kyllä KATI joka juoksi 10 rataa 4. tunnin sisällä sisältäen myös pyörähdyksen rally-toko radalla :) OOT KYLLÄ SUPER :)

Sunnuntaina oli vuorossa myös Rally-toko kisa jossa oli yksi suomalainen osallistuja: Kati kera Sohvin.

Lajiin en vielä ole kovinkaan perehtynyt mutta Sohvin radan näin videolta ja se näytti kyllä todella kiinnostavalta ja Sohvi oli kyllä siinä super :)

Puuparran Milli, alias Sohvi, ja Kati voittivat rally-tokon alokasluokan huippupisteillä :) :) :)

Mukava reissu takana ja sunnuntaipäivän kruunasivat viellä Tanskassa asuvat Janna ja Teemu jotka toivat Ainon, Puuparran Minni, meitä tapaamaan. Ihana, iloinen schapendoes :)

Univelkaa on reissusta vielä vaikka kuinka paljon mutta oli kyllä mukava reissu erinomaisessa seurassa, kiitos siitä matkakumppaneille :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini