Uusimmat kuvat

Uutiset

19.1.2022PÄIVITYKSIÄLue lisää »19.1.2022Uusi uutinen on uutisten päivitys :)Lue lisää »6.2.2020päivityksiä 6.2.2020Lue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:414111 kpl

Päivitystä 5.6.2016

Maanantai 5.6.2017 klo 14.21

Ei voisi kasvattaja olla enempi ylpeä kasvateistaan :) niin upeita harrastustuloksia ollaan viime vuosina tehty :)

S-pentueeseen on saatu nyt kolmas  agilityvalio kun saimme Koppalaiselle näyttelytuloksen haettua. Ritu & Z käynnistivät AVA-kellon... joten odotettavissa neljäs AVA koira s-pentueeseen :)

Agilityn SM-kilpailut lähestyvät ja Puupartalaisia on yksilöissä 6 koirakkoa :

Mervi & Miina

Kati & Seela

Ritu & Z

Ansku & Koppalainen

Janne & Heta

Kati & Hiltsu

joukkueessa lisäksi vielä Ninni & Oikku

Puuparran agi-koulutusviikonloppu oli todella upee. Mahtavaa yhteistyötä ja huikeaa kehitystä kaikilla koirakoilla joten odotettavissa on lisää upeita tuloksia tulevaisuudessa...

Eniten kyllä olen ylpeä siitä että kaikilla koirakoilla oli oikeesti kivaa radalla. Vaikka reenataan tosissaan niin ei kuitenkaan oteta lajia vakavasti. Iloinen yhdessä tekeminen oli nähtävissä kaikilla koirakoilla ja sehän se on pääaasia rakkaassa harrastuksessamme :)

Toko tuloksista on viime aikoina vastannut lähinnä Tiia kera Vempin. Hienoa tulosta ovat tehneet toko-rintamalla aina joukkue-sm-kisoja myöden :) Todella upeeta yhteistyötä heiltä kisoista toiseen :) Myös Marika kävi `salaa´kisaamassa Hetan kanssa ja jäi harmittavan vähän ykköstulosesta. Upeelta näyttää myös heidän tokoilut.

Kävimme Vitin kanssa rally-toko-kokeessa ja hienosti selvisimme, kartturista huolimatta ;) Tämä tuntuisi olevan Vitille ihan kymppi laji joten yritän opetella `tykkäämään` tästä, minulle vieraasta, lajista. Temppujen opetteleminen on tosi kivaa mutta niiden tekeminen peräjälkeen kisaradalla on minulle kyllä haasteellista, onneksi Vitti on taitava :)

Loppuvuodesta on edessä erittäin mieluinen reissu Hollantiin. Tarkoituksena on astuttaa Heta, Puuparran Vuokko. Kiva nähdä tuttuja pitkästä aikaa ja yhdet agi-reenitkin on jo alustavasti sovittu ( Koppiksen kanssa). Mukaan lähtee vielä mitä parhainta seuraa kun Hetan omistajat Marika&Janne ovat lähdössä mukaan :) Kovasti olen jo innoissani tästä yhdistelmästä.

Kommentoi kirjoitusta.

Päivitystä :)

Tiistai 21.2.2017 klo 21.48

Hiukan on aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä joten jospa nyt laitettas muutama rivi kuulumisista :)

Hiukan vajaa vuosi sitten jouduimme luopumaan rakkaasta Lotasta. Ikää Lotalla oli hiukan yli 14 vuotta. Lotta oli ensinmäinen schapeni ja minulle niin rakas etten ilman kyyneliä saa tätä kirjoitettua. Ikävä on todella kova edelleen.

Myös Senni, Puuparran Leeni, Lotan L-pentueesta siirtyi sateenkaarisillalle, Lotan seuraksi, viime vuonna, 12 vuoden iässä. ´Konstaapeli `säilyy muistoissamme. Osanottomme perheelle.

Sitten iloisempiin uutisiin. Kenneliin on päivitysten välillä syntynyt pari pentuetta. Molemmissa emänä Välkky, Puuparran Sissi :)

Harrastuspuolelta on myös iloista kerrottavaa:

Kenneliin on saatu ensinmäinen rally-toko valio, Puuparran Mimmi, Molla , kartturinaan Marketta Kulo. Mollahan oli jo aiemmin toko-valio.

S-pentueeseen on saatu  kolme agility valiota:

Puuparran Saimi, Miina on sekä agilityvalio että hyppy-valio, kartturinaan Mervi Turunen :)

Puuparran Salli, Seela kartturinaan Kati Rouhento saivat agilityvalion arvon viimevuonna :)

Puuparran Saara, Koppalainen, on näyttelytulosta vaille agilityvalio :)

Puuparran Ruusa, Vitti kävi myös näytelmissä pyörähtämässä. Vitti oli erikoinäyttelyn paras veteraani schape ja samalla myös ROP ( paikalla lähes 100 schapea). Isossa kehässä vielä BIS4 veteraani.  Voittaja näytelmissä käytiin myös lauantaina ja kenneliin tuli 2 veteraani voittaja titteliä Puuparran Max, Oikku, oli vsp-vet ja Vitti oli rop-vet.

Todella aktiivista harrastusporukkaa meillä :) Paljon on tuloksia eri lajeista, yritän päivitellä niitä tuonne kotisivujen tulokset osioon.

Puuparran leiri oli viime vuonna itäisessä suomessa ja osanotto oli kiitettävää. Kiitokset kaikille osallistujille, oli tosi mukava leiri :)

Syyspuolelle suunniteilla pentue, uros vielä etsinnässä. Kunhan sen löydän niin päivittelen sitten Pentuja osiota.

Tässäpä lyhyesti kuulumiset :)

Kommentoi kirjoitusta.

EES Tanska 2013

Torstai 12.9.2013 klo 14.20

Tanskassa järjestettiin Euro Schapendoes Show 2013 tänä vuonna. Näytelmän lisäksi lajeina olivat toko, agility ja rally-toko. Tämän vuoksi meitä lähti suomesta joukko harrastajia kisaamaan. Pelkän näytelmän vuoksi ei olisi kyllä tullut lähdettyä.

Osallistuimme kaikkiin lajeihin.

TOKO kisa oli perjantaina ja suomalaisia oli ilmottautunut kaikkiin luokkiin. Haasteelliseksi homman teki se että luokat, Eliteä lukuunottamatta, olivat erilaisia kuin täällä Suomessa. Pienellä reenimäärällä yritimme sitten luovia homman englanniksi :)  Osalla meistä ei ollut selvää miten kaikki liikkeet menivät kun kehään mentiin mutta hyvällä huumorilla pärjäsimme sitten vallan mainiosti ja ennen kaikkea HAUSKAA oli :)

Elite ( EVL ) aloitti.

Vitin, Puuparran Ruusa, kanssa olimme elämämme toisissa EVL:n kisassa ja englanniksi :) Kaikki muun piti olla suht selvää, mutta tuo seuruu oli kysymysmerkkiä, varsinkin kun liikkurin kielitaito oli samaa luokkaa kun minunkin :)

Reenimäärään nähden homma meni odotusten mukaisesti, meillä kun oli monta liikettä jotka eivät reeneissä onnistuneet. Hiukan myös pakkaa sekoitti se että liikkuri ei tiennyt esim. z-käännösten käskytystä, ohjattu liikkuroitiin erilaisesti kuin suomessa yms. Mutta yhtä kaikki kaikki olivat tosi mukavia ja Vitin kanssa saatiin hyvä reeni-luettelo:)

Vitti voitti luokan ( pisteillä ei kyllä juhlittu :)  ja saatiin 1.pokaali, joka jää tuohon lipaston päälle REENI- MOTIVAATION LISÄÄMISEKSI :)

LP 3 ( suom. voittaja )

Sohvi, Puuparran Milli, oli ilmoitettu tähän luokkaan ja Sohvi aloittikin luokan mutta Kati joutui keskeyttämään koska Sohvi oli saanut jostain allergisen reaktion ja kutina oli aivan mahdotonta. Onneksi hommasta selvittiin kyytableteilla ja Sohvin olo helpottui niillä varsin nopeaan.

LP2

Oikku, Puuparran Max, oli ilmottautunut tähän luokkaan. Hienosti Ninni ja Oikku tokoilivat vaikka Ninni ei tiennyt kaikkien liikkeiden oikeaa suoritus tapaa ja esim. ruutu meni tästä syystä nollille. Mutta Oikku teki, tapansa mukaan, kaiken täydellä sydämmellä ja sai päivän ehdottomasti suurimmat aploodit ja hymyn meidän kaikkien huulille :) Päivän hyväntuulisimmat tokot ehdottomasti.

Oikku sijoittui 3:ksi.

LP1

Tässä alokasluokassa meitä oli sitten enemmän ja se oli kisojen suurin luokka. Meidän, Puupartojen lisäksi, luokassa kisasi Katariina kera kahden koiran.Kaikkia koiria en tästä luokasta nähnyt koska kisat järjestettiin kahdella kentällä samaan aikaan ja olin Koppiksen kanssa itse luokassa kisaamassa. Mutta pätkiä näin lähes kaikkien suorituksista ja hienolta näytti :)

Koppis, Puuparran Saara, tottisteli  ihan kevollisesti, ensinmäisissä toko-kisoissaan, minusta huolimatta. Remmissä seuraaminen on kyllä Koppiksen mielestä sunnuntai-kävelyä ja se ei pisteistä huolimatta ollut kyllä hyvää.Lisäksi minä sössin, taas kerran, nuo käännökset :( Mutta Koppis paikkaili sitten minun mokiani ja saimme tehtyä ykköstuloksen. Tunnarikin onnistui, paitsi luovutuksen osalta, ja Koppis toi OMAN :)

Koppalainen voitti luokan ykköstuloksella ja sai KISOJEN PARAS TOKO-KOIRA - POKAALIN

Puuparran Sissi & Ninni 5.sij

Lumikuono Basajaun & Katariina 7.sij.

Puuparran Santeri & Erja 9.sij

Puuparran Salli & Kati 10 sij.

Buffing Pelleas & Katariina 13 sij. 


Oli kyllä mekoisen haastavat toko-olosuhteet:

Koirat, ihmiset ja teltat olivat ihan kehänauhoissa kiinni joten meteliä ja liikettä yms.riitti.

Aurinko porotti täydeltä taivaalta ja tuskan hien lisäksi virtasi myös normi hiki.

Ja tokoilu englanniksi ei asiaa ainakaan helpottanut.

Mutta hienosti selvisimme koko porukka. Ja uskon että meillä kaikilla oli oikeen mahtava toko-päivä varsinkin kun saatiin tuo Sohvin olotila parannettua.

Lauantaina oli vuorossa näytelmät:

Tuloksia en tiedä muuta kuin omien kasvattien koska lähdimme `nostelemaan`heti omat kehät olivat ohi. Viikonlopun tylsin päivä, ehdottomasti. Mutta Kati pelasti päivän kokkaamalla meille aivan sikahyvää ruokaa :)

En kyllä ymmärrä mistä ihmeestä sitä sais taiottua itselleen jonkinlaista intoa noihin näytelmiin. Mitä enemmän harrastaa muita lajeja sitä tylsemmiltä näytelmät tuntuvat. Ja kun ihmiset vielä ovat niin tosissaan niiden kanssa....huh,huh,

Meidän jengin ( Puuparran) tytöt saivat ERI:n ja pojat EH:n.

Sunnuntaina olivat vuorossa sitten AGIT:

Neljä rataa kaikille ja niiden tulosten perusteella sitten päästiin FINAALI-RADALLE.

Radat olivat aivan sika-helppoja ja siksi hieman haasteellisia nopeille koirille. Ohjaustekniikoita ei juuri kaivattu, mentiin vaan esteiltä esteille. Vähän olin pettynyt pieneen osallistujamäärään :( Olisin mieluusti nähnyt enemmän koiria.

Olen TODELLA YLPEÄ omista kasvateistani: todella vauhdikkaita ratoja, hyvällä ohjauksella.Mutta kuten kaikki, lajia harrastavat tietävät, se on niin pienestä kiinni nopean koiran kanssa :)

Finaali radalle suomalaisista selviytyivät:

Ninni & Puuparran sissi, Välkky

Kati & Puuparran Milli, Sohvi

Kati & Puuprran Salli, Seela

Minä & Puuparran Saara, Koppalainen


Koppalainen teki puhtaan finaali-radan ja sijoittui kolmanneksi :) 

Erityismaininnan ansaitsee kyllä KATI joka juoksi 10 rataa 4. tunnin sisällä sisältäen myös pyörähdyksen rally-toko radalla :) OOT KYLLÄ SUPER :)

Sunnuntaina oli vuorossa myös Rally-toko kisa jossa oli yksi suomalainen osallistuja: Kati kera Sohvin.

Lajiin en vielä ole kovinkaan perehtynyt mutta Sohvin radan näin videolta ja se näytti kyllä todella kiinnostavalta ja Sohvi oli kyllä siinä super :)

Puuparran Milli, alias Sohvi, ja Kati voittivat rally-tokon alokasluokan huippupisteillä :) :) :)

Mukava reissu takana ja sunnuntaipäivän kruunasivat viellä Tanskassa asuvat Janna ja Teemu jotka toivat Ainon, Puuparran Minni, meitä tapaamaan. Ihana, iloinen schapendoes :)

Univelkaa on reissusta vielä vaikka kuinka paljon mutta oli kyllä mukava reissu erinomaisessa seurassa, kiitos siitä matkakumppaneille :)

Kommentoi kirjoitusta.

Puuparran S-pentue

Perjantai 24.5.2013 klo 7.12

... on nyt sitten kokonaisuudessaan kuvattu niin lonkkien-kyynärien osalta ja vallan mainioin tuloksin :)

Myös selät on kaikilta kuvattu. 

KIITOKSET SUURET TEILLE KAIKILLE :) 

Tähän kun päästäisiin joka pentueen kohdalla niin oisin enemmän kuin tyytyväinen...

Kommentoi kirjoitusta.

Sohvin ja Hulsan pentu-blogi osa2

Tiistai 2.8.2011 klo 16.42

Jatketaampa sitten uuden otsakkeen alla kun ei tuohon edelliseen enää saa jatkettua.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
2.8.2011
Ninni ( Hulsan `äiti`) kävi viime viikonloppuna pentusia katsomassa ja leikittämässä.Ninni on kyllä ihan PRO leikittämisessä, ja tosi hyvin nuo pentuset kyllä leikkivät ja yllättävän pitkäkestoisesti. 
`Lenkillä`ja uusissa paikoissa leikkimässä ollaan käyty nyt päivittäin, siis yksittäin. Tänään leikeissä kunnostautui erioten Hertta: ei meinannut millään irrottaa fleece-lelusta ja jos päästit irti niin vei lelun pöpelikköön :)
Eilen oltiin vanhainkodilla `suukoteltavana`ja paijattavana. Lyhyt automatka meni hienosti, pentuset pötköttelivät autossa kuin vanhat konkarit :) Sohvi kyllä näytti tässä hienoa esimerkkiä.
Ääni- CD:tä kuunellaan edelleen päivittäin ja nyt aletaan mekin isännän kanssa taas tottua niihin eikä enää säikähdellä lapsen itkusta tms. yllättävästä äänestä.
Huomenissa pentuset saavat sirut ja sen myötä myös nimet :)
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
6.8.2011
Pennelit on nyt nimetty: Puuparran S-pentue :)
Eilen käytiin eläinlääkärillä pentutarkastuksella ja hakemassa penneleille parvo-rokotteet ihan varmuudeksi jos noista yksittäisistä parvotapauksista kehkeytyy vielä epidemia.Onneksi täällä Turun seudulla ei ole vielä ollut yhtään tapausta.
Tarkistuksessa pennelit ihan ok, vain Hertan häntämutkasta tuli merkintä papereihin.Muutoin kuulemma varsin hyvin `syöneitä pentuja`.
Reissu meni taas kerran hienosti, ei mitään onkelmia autossa, ihan tyytyväisinä pötköttelivät reissun. 
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
8.8.2011
Tänään vieraita leikittämässä päivällä, illalla sitten yksilölenkit kaikille.Meidän ns.lenkit ovat vapaana kävelyä tontilla, jos ja kun joku asiaa ihmettelee :)
Reenattiin samalla luoksetuloja, eli vahvistettiin kontaktin ottoa.Tämä kaikilla hienosti.
`Reenasimme`myös viikonloppuna aloitettua istumista,nämäkin hienosti. Sissi osasi jo itse tarjota istumista !!! Ja kunnon schapena yritti varastaa pentunamit minun taskusta :)
Huomenna edessä kyläreissu ja 7 viikkoissynttärit !!!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
9.8.2011
Tässä linkki Hessun kuvamaan videoon pentusista 6-7 viikon iässä :)
http://www.youtube.com/user/AgiSchape
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
12.8.2011
Eilen pentusilla pentutesti, testaajana koiraterapeutti Janita Leinonen. Taas oli paikallaan testi, muutama yllätys meille kaikille, jälleen kerran. Tosi hyvä apuväline kasvattajalle oikean kodin löytämiseen pentusille. Kaunis Kiitos taas kaikille että jaksoitte odottaa testiä ja sen jälkeistä valintaa :) 
Itse testi meni kaikilta hienosti ja hyvät ohjeet saatiin, taas kerran, tulevan elämän varrelle. 
Tänään lähti Sohvi-äiti ja kolme pentusta maailmalle ja viikonloppuna lähtevät seuraavat. Kovasti tyhjältä tuntuu koti nyt, mitenkähän sitten viikonlopun jälkeen, sniiif.

1 kommentti .

Sohvin & Hulin pennut- BLOGI

Perjantai 24.6.2011 klo 21.39

Sohvin, Puuparran Milli, pentusten BLOGI:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Yritän päivitellä tähän pentusten kuulumisia aika-ajoin, samoin kuvia ja videotakin jos vaan osaan :)

24.6.2011
Pennnut syntyivät 21.6. Ultrassa näkyi kolme pentua mutta Sohvi synnytti 7 pentua, 1 uros ja 6 narttua :)
Pennut voivat hyvin ja lisäilevät painoaan :) ja Sohvi on mallikas äiti.

25.6.2011
Pentusilla edelleen kaikki hyvin :)
Tässä muutama Katin ottama kuva, voisin jopa
veikkailla harmaansävyisiä pentuja....
imetys.jpg
sohvin_pennut1.jpg

Lue lisää »

10 kommenttia .

Oikku&Vitti

Tiistai 14.6.2011 klo 1.15

Lue lisää »

2 kommenttia .

Teho-viikko

Perjantai 6.5.2011 klo 22.04

Tämä viikko on ollut todella tehokas viikko, eteenkin Vitille ja minulle.

Maanantaina agia, tiistaina toko-kurssi, keskiviikkona omatoimi- tokot, torstaina hesassa leikkimässä, lisäksi vielä omatoimi-tokoa pihassa ja nyt tänä iltana vielä omatoimi-uinnit haisevassa suo-lammessa :) Ja päälle vielä kunnon schape-sönköt....tuntuu että Vitti on sitä energisempi mitä enemmän tehdään....toisin kuin minä :)

Huomenissa on vielä koira-ohjelmaa tiedossa mutta sunnuntaina juhlimme sitten äitien päivää ja lepäämme..

Kovasti täällä jo laskemme päiviä Sohvin ultraan ja tietoa siitä josko tällä kertaa onnistui..Edellisistä pennuista on jo aikaa yli 3 vuotta ja nyt on jo kova ikävä pentusten kanssa puuhastelua....

Schapendoesientoko-mestaruuksiin osallistumme/ilmottauduimme kahden koiran voimin Vitti voittajaan ja Lasse avoon.

3 kommenttia .

Tokoa Porissa 3.4.2011

Sunnuntai 3.4.2011 klo 20.17

 

Tänään kaksi Puupartalaista tokoilijaa Porin kisoissa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kyllästyttäääää

Torstai 17.2.2011 klo 21.27

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

16.2 Tokoa med Lasse

Keskiviikko 16.2.2011 klo 21.42

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Pienet sisä-tokot

Perjantai 11.2.2011 klo 23.32

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

8.2. Toko-reenit

Keskiviikko 9.2.2011 klo 23.08 - Ansku

 

Tokot 8.2.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Reenit 17.1

Maanantai 17.1.2011 klo 19.00

 

Reenit 17.1

Lue lisää »

1 kommentti .

Agility 14.1,

Sunnuntai 16.1.2011 klo 22.46 - Ansku

YKSÄRI 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Agi- reenit

Tiistai 4.1.2011 klo 21.01 - Ansku

 

Eilen päästiin vihdoin reenaamaan agia, pakkanen oli alle -10, mikä on pakkasrajana noilla Elinan yksäreillä. Viimeksi ollaan kisattu/oltu esteillä Hollannissa, marraskuun lopulla.

Mukana eilen oli Riesu ja Vitti.

Riesu reenas ongelmaestettään  eli keinua, sekä päähän juoksua että loppu-osaa. Molempia haettiin sekä vauhtia että varmuutta. Sain Riesun nyt tosi hyvin hetsattua ja Riesu kyllä kulki lujaa.

Vitti reenas keppien sisäänmenoja sekä sivusuuntaista irtoamista niillä.  Takaa leikkauset menivät kepeille varsin mallikkaasti mutta suora putki ja avo-kulma olivat onkelmallisia, ei kylläkään Vitille vaan minulle. Täytys kyllä oppia malttia, eikä hosua niin vietävästi että unohtaa ohjaamisen, ja sen kuuluisan rintamasuunnan

Minna reenas BeeBeen kanssa keppejä ohjureilla sekä kontakteja.

Nyt on sitten taas tarkoitus reenata vähän enempi eli lyhyesti mutta laadukkaasti. Tosi hyvä kun on kaveri jonka kanssa voi reenata, itse kun ei virheitään aina huomaa. Ja kun vielä ollaan molemmat sanovaista sorttia niin hyvä tulee....

Kommentoi kirjoitusta.

Blogin avaus

Torstai 30.12.2010 klo 15.05 - Ansku

 

30.12.2010

Vihdoinkin olen saanut toimeksi uudet kotisivut, ja ihan vielä itseni suunnitelemat ja toteuttamat. Tosin kyllä valmiiseen pohjaan mutta kuitenkin....

Pikkuhiljaa yritän näitä nyt päivitellä ja saada ajan tasalle.

Kommentoi kirjoitusta.